Klä dig rätt på en EDM-festival

EDM står för Electric Dance Music. För dig som gillar den typen av musik hålls under sommaren ett stort antal festivaler runt om i världen, inte minst i Europa, och några av dem är typiska EDM-festivaler. Så hur klär man sig på en festival som spelar EDM? Är det festklänningar som gäller eller shorts och t-shirt?

Klä upp dig på festivalen

Normalt hålls festivaler utomhus och det går också ganska livat till. Att bära festklänningar framför en scen på en lerig åker är kanske inte den bästa idén men det finns tillfällen under en festival då du även kan klä upp dig. Ett tips är då att bära kortare festklänningar så de slipper blötas ned eller bli smutsiga.

Om du vill ha en festlig outfit att bära under något tillfälle under en festival så kan det vara bra att ha om ni till exempel samlas några stycken för en middag när musiken har slutat spela. Det är inte alla festivaler som ligger ute på landsbygden och där man nödvändigtvis måste bo i tält. I storstäder som Stockholm och Köpenhamn hålls det många festivaler i innerstaden och vid kvällens slut knatar många tillbaka till hotellet igen.

Ett tips om du vill klä dig i festklänning på en EDM-festival, är att välja en boho-stil, det vill säga lite mer hippie chic. Sådana stilar liknar stilen som fanns under 70-talet och är återigen på modet. Välj som sagt gärna en kortare klänning eftersom EDM-festivaler innebär mycket dans ståendes.

Förbered dig för en EDM-festival

Det finns mycket att tänka på innan du ska ge dig ut på äventyr och vistas på din första EDM-festival. Rätt kläder och olika outfits som det lätt går att byta mellan är viktigt, likaså att packa ner regnjacka eller vindjacka beroende på hur vädret ska bli. Undvik att stå i folkmassan med öppna skor och sandaler, folk trampar dig lätt på tårna och spiller öl så du lär både få sår och klibb på fossingarna om du tar de senare. Tänk också på att ta bekväma skor eftersom du ska stå upp väldigt länge, både framför scenen och i kö till entrén.

Läs också informationen i god tid innan festivalen börjar. Det finns mycket att inhämta från eventuella hemsidor såsom program och artister men också annan viktig information som var toaletterna är och vem du går till om något skulle krisa.

På festivaler är det lätt att träffa nya människor och det är det som liksom är vitsen, förutom musiken förstås. Njut av nya bekantskaper men var noga med att det också finns en del rötägg på festivalområdet, folk som tar droger eller är ute efter annat. Håll dig därför till din grupp även om du kan småchatta med andra personer naturligtvis.

Slutligen, tänk på att förvara dina värdesaker på rätt plats och observera att det stjäls mycket på festivaler. Att ha det viktigaste i en liten väska runt halsen är bra och kan du låsa in andra värdesaker någonstans så gör det.

lycka-lite