Välj rätt dator för att producera musik inför EMD-festivalen

Längtar du inför sommarens EMD-festivaler? Du är inte ensam. Vi är många som vill byta ut snö och slask mot folkfest och dans till elektriska toner. Ett bra sätt att ladda upp inför sommarens EMD-festivaler är att skaffa dig en bra gaming laptop som du kan producera egen elektrisk musik på.

Vintern kan kännas lång och trist. Det råder det ingen tvekan om. Inte minst för oss som på sommaren ägnar betydande tid åt att stå och stampa på EMD-festivaler i goda vänners lag. Men vinterns lugna tempo kan också ge utrymme för kreativitet. Det är då man har möjlighet att sitta hemma på kammaren och själv producera musik. Det går att skapa elektronisk musik av rätt god verkshöjd med rätt små medel. Det räcker med en gaming laptop och ett redigeringsprogram. I den här artikeln ger vi tips på hur man kan komma igång med att producera egen elektronisk musik.

Så väljer du rätt dator för att kunna producera musik

Det finns många datorer som fungerar utmärkt för att skicka e-post, titta på film och göra andra vardagliga sysslor. Men det är för långt ifrån alla datorer som är lämpade för att producera musik. Om du ska producera riktigt bra elektronisk musik behöver du en dator med god kapacitet, prestanda och lagringsutrymme. En dator som uppfyller alla dessa tre krav är en gaming laptop. Genom att köpa en gamingdator så kan du förvissa dig om att du har en dator som du kan producera riktigt bra musik på.

Så väljer du rätt redigeringsprogram för att kunna skapa elektronisk musik

Om du älskar elektronisk musik och EMD-festivaler, men inte har skapat musik själv tidigare, så bör du välja ett användarvänligt redigeringsprogram. Det finns flera redigeringsprogram som är anpassade för just nybörjare. Se till att de har funktioner för ljudregering, olika sessioner och stöd för MIDI. Många av dessa program har dessutom provperioder så att du kan testa dig fram. Sedan är det bara att köra igång.

lycka-lite