Sensation – ett internationellt EDM-fenomen

Sensation är årets höjdpunkt för många EDM-fans. Det är ett årligt återkommande inomhusevenemang för EDM-musik, där världskända DJ:s spelar musik inom genrer som hardstyle, hardcore och trance. Sensation har sitt ursprung i Nederländerna, där det arrangerades fem år i rad från år 2000 till år 2005. Numera kan evenemanget närmast säga turnera världen runt, och det har hållits i bland annat Belgien, Tjeckien, Italien, Ryssland, USA, Brasilien, Korea, Sydafrika, Taiwan, Thailand, Indien och Melbourne.

Förutom att Sensation har blivit betydligt mer internationellt (även om det redan i Nederländerna lockade besökare från hela världen) har evenemanget också förändrats när det gäller dess format. Medan det från början hölls bara ett event under namnet Sensation, delade man efter några år upp evenemanget i Sensation White och Sensation Black. Uppdelningen berodde framförallt på att man ville ha två olika musikaliska inriktningar: på Sensation White spelades framförallt trance, medan Black var inriktad på tyngre, mörkare genrer som hardstyle och hardcore. Även visuellt följde dessa evenemang ett tema, då klädkoden var vita kläder på Sensation White, och svarta kläder på Sensation Black. Numera går dessa event under namnen Sensation respektive BLACK.

Om du drömmer om att åka på något av de Sensation-evenemang som arrangeras i olika städer i världen, ska du gå in på Kampanjjakten.se. Där hittar du bland annat en Expedia-rabattkod, så att du kan köpa din resa till bättre pris och kanske få pengar över som du kan lägga till dina fickpengar på resan.

lycka-lite