Den elektroniska festivalen Tomorrowland

Tomorrowland är en av världens största festivaler inom elektronisk dansmusik och uppstod 2005 och har sedan dess varit en av de mest omtalade och mest populära festivalerna i världen. Festivalen säljs ofta slut inom loppet av ett par minuter så det gäller att hålla sig framme vid biljettsläppet om man vill delta.

Festivalen hölls första gången i Belgien och organiserades av företaget ID&T, då deltog artister som Technoboy, Push (M.I.K.E.), Yoji Biomehanika, Yves Deruyter, Armin van Buuren och Coone. Den andra festivalen hölls året därpå och då deltog större namn såsom Axwell och David Guetta och 2008 deltog fler än 100 olika DJ:s och festivalens popularitet växte på allvar med över 50 000 besökare.

Festivalen är mycket eftertraktad och har anordnats årligen sen dess start. Varianter av festivalen har bland annat anordnats i Georgia i USA och 2015 hölls den i Sao Paulo i Brasilien. År 2010 överskred för första gången antalet besökare 120 000 vilket tredubblades 7 år senare med 360 000 besökare år 2017 vilket var en dubblering från året innan. Festivalen ser ut att fortsätta sin expansion och vem vet, i framtiden kanske antalet uppgår till en halv miljon.

Posted in Okategoriserade
lycka-lite