Låt oss dansa natten lång om vi vill

I Sverige har det inte varit helt lätt för EMD att etablera sig.

Sverige saknar den tradition av elektronisk musik som finns i länder som Tyskland eller England. Inte konstigt att musikgenren har mottagits med viss skepsis och blivit föremål för olika anklagelser. Lyckligtvis har den även på senare år blivit mer accepterad här. Nyligen anordnades en technofest på det legendariska Dragon’s Gate i närheten av Gävle. I detta kinesiska palats byggt på svensk mark dansades det natten igenom. Hotellet var fullbokat och det var DJ:s på varje våning. Vi är många som önskar vi hade varit där. En annan händelse man inte ville missa är Into the Valley som hölls i Dalhalla i Dalarna. Numera är den svenska falangen dock nedlagd, men besläktade evenemang fortsätter hållas runt om i världen fortfarande.

Men om man lyfter blicken från vårt avlånga land så finns det gott om information att hitta om man vill sätta sig in i detta härliga område, rikt på sköna rytmer och svävande melodislingor och inte minst tung och repetitiv bas. Det finns många olika sites med information och denna är en av de största. Här går det att hitta det mesta, fast det gäller att inte bli överväldigad av sidans storlek. För den som vill ha det hela lite mer sorterat finner man här en

ranking av EMD-festivaler.

Det finns ett helt universum av DJ:s, klubbar, festivaler, subgenrer, ljudsystem, ljussystem, kläder, meetups, radio- och tv-program med mera. Med tid kommer du förstå vad som är bra eller inte.

Oavsett kan vi nämna att Fusionfestivalen i Tyskland är ett måste oavsett listplats och rykte. Där har många hittat sin livs stora kärlek i morgondimman och dunket av bastrumman. Blickar som utbyts i stroboskopets blinkande sken och hand i hand sprungits det genom den till synes milsvida campingplatsen. Om du ska gå på en enda EDM-festival i ditt liv så är det denna. Det kan dock vara svårt att få biljetter (de lottas ut varje år) så se till att skriva upp dig i god tid. Du kommer inte att ångra det. Se till att vila lite emellanåt bara, vilket för oss till nästa ämne:

Vad gäller EDM är dock inte allt bara dans. Man behöver ju sitta ner också, annars får man ju ont i fötterna. Detta är en konst i sig. Vilandet. I bästa fall har man med sig ett par riktigt sköna campingstolar som man kan sitta i och språka. Med fördel sitter man där tillsammans och tar det det lite lugnt med ett glas eller två, och då är det på sin plats med en god vinlåda. En sådan är också väldigt praktisk att ta med sig på festival. Lätt att ta med sig i bilen, bussen, tåget eller flyget. Eller om du är lagd åt det hållet – på cykeln. Efter ni har vilat kan ni fortsätta dansa. Var det nu än blir.

Posted in Okategoriserade
lycka-lite